top of page

גישור עסקי - שותפויות, מייסדים

בניית הסכמות בין מייסדים

התחלת שותפות עסקית, כמו בזוגיות, יש את "הפרפרים בבטן", ההתרגשות לקראת משהו חדש.

איך שומרים על ההרמוניה ותחושת השותפות?

איך מביאים לידי ביטוי את הרצונות והצרכים של כל צד?

איך מתמודדים עם משברים בדרך?

 

בדומה לזוגיות, שותפות עסקית, תבחן בהתמודדות שלה מול אתגרים, אי הסכמות ומצבי משבר. על פי רוב התמודדות מול מצבים אלו תעמיד במבחן את השותפות והמשך היחסים בין הצדדים.

פרפ' נועם ורסמן, טוען שכ-66 אחוז מכשלון של חברות סטארט-אפ קשורות לבעיות בין-אישיות הנובעות מקשיי תקשורת, פגיעה באמון, אי בהירות של תפקידים, תחומי אחריות, מאבקי כוחות ועוד (Wesserman).

Team meeting

גישור במובן הקלאסי שלו הוא פתרון סכסוכים באמצעות צד שלישי, מגשרת, ניטרלית, אשר מסייע/ת לצדדים לנהל דיאלוג ולהגיע להסכמות בדרכי שלום.

גישור בין מייסדים מציע לקחת את הליך הגישור צעד אחד קדימה. לקיים דיאלוג מובנה להסדרת היחסים בין הצדדים ליצירת בהירות לגבי דרכם המשותפת.

הדיאלוג נוגע בשלושה מישוריים:

א. מערכת היחסים – הבנה והכרות עם האינטרסים והצרכים של כל אחד מהשותפים, צוותי עבודה משותפים, יצירת אמון וחזון משותף.

ב. מבנה ארגוני – הגדרת סמכויות, תהליכי עבודה סדורים ויישום.  

ג.  התמודדות עם מצבי קונפליקט – בניית הסכמות למצבי קונפליקט אפשריים. למשל, קבלת החלטות, מול ספקים, משקיעים, לקוחות ועוד.

בשלב זה, ננהל דיאלוג על מצבי קונפליקט שכיחים שעלולים להתרחש ונבחן אותם מזווית הראיה של כל שותף.

 

כל אדם אחד מהמייסדים מגיע לשותפות עם עולם שלם של ערכים, ראיית עולם, שאיפות, רצונות, סגנון, ביטוי אישי, דרכי התמודדות אישית ועוד יכולות שונות שסיגל במהלך החיים.

על פי רוב אנשים שונים זה מזה ולכל אחד יש את הדרך האישית שלו להתמודדות עם מצבי אי וודאות. דרך זו מתגבשת במהלך מסע החיים הייחודית לכל אדם.

באמצעות דיאלוג אנו מביאים לקדמת הבמה את ראיית העולם האישית של כל אחד ובונים ארגז כלים להתמודדות ומענה למצבי קונפליקט.  

 

מקרה בוחן:

דני ויוסי שותפים בחברת סטרטאפ אותה הם ייסדו והקימו יחד בעשר אצבעות. דני היה המוח מאחורי הרעיון של המוצר והפיתוח שלו.

יוסי אחראי על כל הניהול, השיווק והביזניס של העסק.

השניים חברים טובים עוד מימי הצבא בו שירתו יחד ביחידה מובחרת.

רגע לפני הנפקה שחיכו לה זמן רב, הם רבו, זה קרה באחת הפגישות. דני פשוט התפרץ על יוסי. והדיאלוג בניהם הפך לקרב צעקות אחד על השני.

 

בבירור מעמיק, דני חש שיוסי לוקח לו את הקרדיט. בכל פגישה עם משקיעים או לקוחות יוסי היה בפרונט. וזה הציק לו, הוא זה שהגה את הרעיון והוא נשאר מאחור. עם התחושה הזו הוא היה המון זמן, עד לנקודת הרתיחה בין השניים.

לעומתו, יוסי כלל לא הרגיש כך ולא הבין מה העניין. הוא  הרגיש שדני חלק בלתי נפרד מהקמה והצמיחה של החברה. ושהחלוקה בניהם היא כזו שהוא, יוסי, בפרונט ודני מאחורי הקלעים עוסק בטכנולוגיה ובפיתוח.

הרבה פעמים, הקושי לתקשר את הרגשות והרצונות שלנו מוביל למצב של "שמירה בבטן" שמצטבר לבועה שסופה להתפוצץ.

 

בתהליך גישור מייסדים אנו מביאים לקדמת הבמה דיאלוג על רגשות, על איך כל אחד רואה את הדברים והיה רוצה שהם התקיימו. למשל בדוגמה שלפנינו שיח על איך מציגים ללקוחות ולמשקיעים את החברה, מי מגיע לפגישות ומה חלוקת התפקדים בפגישות אלו, היה יכול למנוע את המשבר שנגלע בין הצדדים.

מוזמנים ליצור קשר בכל עניין,

כינרת מגשרת - מייצרת הקשבה להסכמות

bottom of page